-Kisah Palestine-

.:. Medan Bermujahadah.:.


Merupakan penuntut dalam bidang Kejuruteraan Elektrik(elektronik),major dalam komputer..

AHLAN WASAHLAN

Assalamualaikum...ahlan wasahlan...semoga sedikit perkongsian ini memberi manfaat kepada anda..terima kasih kerana sudi menjengah ke laman ini..saya masih baru dalam bidang blogger..sekiranya ada cadangan penambahbaikan, bolehlah di nyatakan pada ruangan yg disediakan...

Followers

Jalinan Ukhuwah


ShoutMix chat widget

PENGUNJUNG

Halwa Telinga

Today is...

>

.:.Waktu Sekarang.:.

.:.Waktu Solat.:.

Renungan Bersama..

PIC...

PIC...

Madah Pujangga..

Maka sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan;Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan;Maka apabila engkau telah selesai (dari sesuatu urusan),tetaplah bekerja keras(untuk urusan yang lain);Dan hanya kepada Tuhanmulah engkau berharap...

.:.Asy-Syarh(4-8).:.

Madah Pujangga...

4 perkara yang baik tetapi 4 perkara yang lebih baik :-

1) Pemurah bagi orang kaya itu baik tetapi pemurah bagi orang miskin itu lebih baik..

2)Adil bagi setiap orang itu baik tetapi adil bagi pemimpin itu lebih baik..

3)Taubat bagi orang tua itu baik tetapi taubat dari orang muda itu lebih baik..

4)Malu bagi lelaki itu baik tetapi malu bagi wanita itu lebih baik..

Friday, March 26, 2010

Lagu meruntun jiwa....

Dengan nama Allah Maha Pengasih Maha Penyayang...

Mungkin suma dah sedia maklum ngn lagu nih...Tapi nak share jugak...Saya kalo dengar lagu nih 100 kali pn bley nangis wooo...

Tahniah kpd penulis lirik nyer...Isi yang padat ngn mkna yg tersirat...

Lagu yang mengisahkan tentang peritnya semasa detik2 kewafatan kekasih Allah...Sedangkan kekasih Allah yang juga orang yang memang sah2 masuk syurga pun telah di gambarkan bagai mana peritnya sakaratulmaut...Nauzubillah,bagaimana pula kita???


~Pemergianmu -INTEAM~

Kau masih tersenyum mengubat lara
Selindung derita yang kau rasa
senyuman yang mententeramkan
setiap insan yang kebimbangan....

Hakikatnya tak tertanggung lagi derita
dipangkuan isterimu Humairah
Menunggu saat ketikanya diangkat rohmu bertemu yang esa

tangan dicelup dibejana air
kau sapu dimuka mengurangkan pedih
beralun zikir menutur kasih
pada umat dan akhirat

dan tibalah waktu ajal bertamu
penuh ketenangan jiwamu berlalu..
linangan air mata syahdu
iringi pemergianmu
oh sukarnya untuk umat menerima
bahkan payah untuk umar mempercaya
tetapi iman merelakan jua
bahawa manusia kan mati akhirnya....

tak terlafaz kata mengungkap hiba
gerhanalah seluruh semesta
walaupun kau telah tiada
bersemarak cintamu selamanya..

ya rasulallah
kau tinggalkan kami warisan yang abadi
dan bersaksilah sesungguhnya
kami merinduimu...


Pemergianmu - INTEAM


Moral of the story : muhasabah diri,mati itu bla2 jer...Pupuk rindu pada Rasulallah,jd banyakkn selawat keatas baginda...Tp ingat ;kalau kamu sembah Muhammad,Muhammad sudah mati,kalau kamu sembah ALLAH,ALLAH kekal abadi....Kuatkan fikir,tingkatkan zikir....

1 comments:

Parnaek Routther said...

King Lagu - Tempat Download Lagu Mp3 dan Area Lagu Mp3 Terbaru dan Entrilagu Terbaru

Post a Comment

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©